marți, 19 martie, 2024

Vaslui: Ianuarie, cea mai saraca luna

Distribuie:

Publicat:

Luna ianuarie este una ”moarta” pentru cei care au activitati de comert si pentru prestari servicii. Prin magazine, indiferent de promotiile care se fac, bate vantul. La fel se intampla si in randul furnizorilor de servicii. La caseriile acestora nu e nici picior de contribuabil. Doar  pensionarii de teama penalizarilor au mai trecut sa-isi achite din facturi.

”Luna asta cred ca am deschis degeaba magazinul. Am vandut foarte putin. In rest, nimic. Nu castig cat dau pe chirie si la stat. Si dupa cum se vede situatia, nici in februarie nu va fi altfel. Oamenii vin in magazin, se uita, le place, dar nu cumpara ca nu au cu ce”, ne-a spus o gestionara de la un magazin de imbracaminte.

La cei ce comercializeaza materiale de constructii e la fel de rau. ”Nici nu vreau sa ma gandesc ca februarie va fi la fel. Daca vand cate un sac de ciment tot e bine. Asiguram si transportul acasa, avem discounturi, dar nu avem clienti”, ne-a spus un gestionar. Cat priveste plata utilitatilor la prestatorii de servicii , nici aici nu sunt vesti bune. ”Pe la noi la caserii bate vantul. Stim insa din experienta anilor trecuti ca in ianuarie, dupa sarbatori, oamenii raman fara bani. Doar pensionarii sunt mai constiinciosi si mai pun deoparte un banut si pentru utilitati”, spun prestatorii de utilitati.

@Nici la asociatiile de proprietari din municipiul Vaslui situatia nu este mai roz.

 Administratorii incearca in aceasta perioada sa colecteze restantele cu care vasluienii au trecut in noul an. Din nefericire,  sumele pe care le datoreaza locatarii  sunt destul de consistente si exista riscul ca datornicii sa fie actionati in judecata. Marile magazine au aratat o schimbare tot mai clara de tendinta, astfel ca startul reducerilor nu a mai avut loc in 15 ianuarie, ci imediat dupa inceputul anului, cand vanzarile scad dramatic dupa Sarbatori. Unii comercianti au anuntat reduceri de pana la 70% pentru intreaga luna ianuarie, iar altii sustin ca ofera discount-uri pana la sfarsitul lunii februarie.

In aceasta perioada, Sephora aplica discounturi de pana la 70% la o gama de produse cosmetice si de ingrijire personala.

In campania de reduceri sunt implicate majoritatea magazinelor, printre care Massimo Dutti, Karen Millen, Stefanel, Guess, Vans, Folli Follie, Seroussi, Louis Purple, Ecco, Il Passo sau Fossil.

Cea mai mare reducere este de 70% si este aplicata de magazinul de lenjerie intima Jolidon.

Cei care doresc sa isi completeze tinuta cu articole din colectia toamna-iarna pot profita de promotiile din magazinele C&A, LC Waikiki si H&M, unde gasesc haine si accesorii reduse cu pana la 50%.

La Deichmann, cel mai mare comerciant de incaltaminte cu amanuntul din Europa, la achizitionarea unui produs la promotie, a doua pereche beneficiaza de reducere de 50%. In plus, la doua perechi de incaltaminte alese la pret redus, a treia este gratis.

De asemenea, la Salamander, vizitatorii pot profita de reducerile de pana 40% valabile toata luna ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img