vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui : Importanţa testării HIV, subliniată în cadrul unei dezbateri organizate de Asociaţia “Iris”

Distribuie:

Publicat:

Asociaţia "Iris" Vaslui a organizat o dezbatere cu privire la situaţia cazurilor de HIV/SIDA, ocazie cu care a fost subliniată importanţa testării HIV în rândul populaţiei. Preşedintele Asociaţiei "Iris" Vaslui, Lenuţa Năstruţ, a declarat că este necesară o mai mare implicare în vederea promovării testării HIV, dar şi pentru realizarea de campanii de informare cu privire la riscul infectării cu acest virus. La dezbatere au participat reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi autorităţi locale. "Ne propunem să aducem în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele infectate cu acest virus există, au dreptul la o viaţă normală, la sănătate şi educaţie, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă.

Ca în fiecare an, în luna în care este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA, organizăm şi o discuţie la care participă reprezentanţi ai instituţiilor implicate în tot ceea ce înseamnă depistarea şi tratarea pacienţilor, pentru că este nevoie de implicarea tuturor factorilor. Trebuie să luptăm foarte mult pentru prevenire, dar trebuie şi să facem mai multe pentru a convinge oamenii să se testeze, deoarece acesta este primul pas spre accesul la tratament, servicii de îngrijire şi suport.

Testarea HIV în România este gratuită", a subliniat Lenuţa Năstruţ. Ea a menţionat că, la nivelul judeţului Vaslui, nu au existat probleme cu privire la asigurarea tratamentelor pentru pacienţii cu HIV/SIDA. Cu sprijinul Federaţiei UNOPA, sub sloganul "InspiRed – Inspiră-i pe cei din jurul tău la deschidere, înţelegere şi solidaritate!", Asociaţia "Iris" a derulat campanii de informare în şcolile din judeţ, în vederea prevenirii infecţiei cu HIV în rândul tinerilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img