joi, 28 martie, 2024

Vaslui: IN LUNA IUBIRII AU PRIMIT, NU DECLARAȚII DE IUBIRE, AMENZI

Distribuie:

Publicat:

In luna februarie 2018 s-au efectuat un număr total de 173 controale la agenţii economici din judeţul Vaslui, din care:
• 96 controale în domeniul relaţii de muncă

• 77 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Din numărul total de angajatori verificaţi, pentru neconformităţile constatate de inspectorii de muncă, au fost sancţionaţi  60 angajatori din care :
• 6 angajatori în domeniul relaţiilor de muncă, din care 2 angajatori a fost sancţionaţi pentru folosirea de muncă nedeclarată,  
• 54 angajatori în domeniul securităţii si sănătăţii în muncă.

Au fost aplicate un număr total de 83 sancţiuni contravenţionale, valoare totală a amenzilor aplicate fiind de 43.000 lei,  din care :
• 9 sancţiuni în domeniul relaţiilor de muncă, valoare totală a amenzilor aplicate în domeniul relaţiilor de muncă fiind de 43.000 lei.
– pentru  muncă nedeclarată au fost sancţionaţi 2 angajatori care foloseau 2 persoane fără forme legale de angajare – s-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 lei.

• 74 sancţiuni în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, valoare totală a amenzilor aplicate în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă fiind de 0 lei
Sancţiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităţi constatate din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă : neelaborarea de instrucţiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare şi periodic, neefectuarea instructajului de protecţia muncii, lipsa echipament de lucru şi de protecţie, neasigurarea materialelor necesare informării şi instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

In luna februarie 2018 au fost comunicate 4 evenimente la locul de muncă care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor şi imprejurărilor în care s-au produs.
 
" În perioada următoare, conform planului anual de control şi a programului cadru de acţiuni, vom demara controale pe toate domeniile de activitate. La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, se vor desfăşura acţiuni de informare şi conştientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea 62/2011 reglementate prin art. VII din OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, registrul general de evidenţă a salariaţilor şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată" a declarat  Chirvase Gheorghe , inspector sef – Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img