vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Trei persoane sunt cercetate de politisti pentru comiterea de infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, fapte prevazute de Codul Penal. Una din acestea persoane care a condus autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice a provocat un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala grava a unui barbat.
   
Duminica,27 martie,politistii au fost sesizati prin apelul unic de urgnta 112, cu privire la faptul ca pe raza comunei Rosiesti a avut loc un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Postului de Politie Rosiesti si din cadrul Politiei municipiului Barlad, care in urma cercetarilor efectuate au stabilit urmatoarele:

In timp ce A. Razvan, de 22 ani, din comuna Rosiesti, conducea autoturismul pe D.J. 244A, din directia Vaslui catre Vutcani, l-a accidentat pe Liviu P., de 27 ani, din comuna Rosiesti care se deplasa in calitate de pieton pe partea stanga a drumului, pe aceeasi directie de mers.

Victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde a fost diagnosticata cu „fractura clavicula stanga si traumatism cranio-facial”.

Conducatorul auto fost testat cu aparatul alcooltest rezultand valoarea de  0,63mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

In aceeasi seara, politistii Biroului Rutier Vaslui au identificat in trafic un alt conducator auto care a condus autoturismul desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice.  Astfel, C. Daniel, de 34 ani, din municipiul Vaslui a fost identificat de politisti in timp ce se deplasa cu autoturismul spre localitatea Muntenii de Sus. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

De asemenea, in ziua de duminica, 27 martie, politistii Biroului Rutier Husi si Biroului de Ordine Publica Husi in timp ce actionau la intersectia strazii Calea Basarabiei cu soseaua Husi-Stanilesti au observat un barbat care a intors brusc autovehiculul pe care il conducea, deplasandu-se spre localitatea Stanilesti. S-a procedat la urmarirea autoturismului, conducatorul masinii fiind oprit de politisti in scurt timp. Politistii au stabilit faptul ca la volanul masinii se afla N. Danut, de 24 ani, din municipiul Husi care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Husi pentru recoltarea de probe biologice.N. Danut a refuzat si recoltarea de probe biologice. 

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis de conducere si refuz de recoltare de probe biologice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img