joi, 28 martie, 2024

Vaslui: “INTELEPCIUNEA NU ARE NEVOIE DE VIOLENTA” FOTO

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a inițiat campania județeană de prevenire a violenței domestice „Înțelepciunea nu are nevoie de violență!”.

Campania se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 august 2019 și are ca scop informarea locuitorilor, atât din mediul urban cât și din mediul rural cu privire la riscurile la care se expun în momentul comiterii de infracțiuni asupra unui membru de familie, precum și la mijloacele de protecție la care pot apela victimele acestor infracțiuni.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor organiza și participa la întâlniri cu cetățenii (autori ai infracțiunilor de violență domestică, victimele infracțiunilor, persoane predispuse la comiterea unor astfel de fapte) în vederea prezentării dimensiunii fenomenului, a promovării de recomandări preventive și informări cu privire la riscurile și consecințele acestui gen de fapte. Activitățile vor fi susținute de către polițiști din cadrul structurilor de prevenire și ordine publică de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Deschiderea campaniei a avut loc în data de 04 iunie 2019, în cadrul evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, în localitatea Fâstâci, comuna Cozmești, județul Vaslui, cu sprijinul Primăriei Comunei Cozmești. La activitate au participat peste 60 de persoane, femei și bărbați, cărora polițiștii le-au prezentat cauzele generatoare de apariție a infracțiunilor de violență domestică, tipurile de violență care cad sub incidența acestuii tip de infracțiune, pașii pe care victima trebuie sa îi urmeze, precum și drepturile acesteia.

Totodată, au fost aduse la cunoștință reglementările legale privind emiterea ordinului de protecție și a ordinului de protecție provizoriu și modalitățile de sesizare. În cadrul activității s-a pus accent pe importanța protejării familiei, fiind prezentate cazuri întâlnite în practică, condițiile care au favorizat comiterea infracțiunilor, inclusiv efectele negative pe care violența domestică le are asupra dezvoltării copilului.

PROTEJEAZĂ-ȚI FAMILIA! VIOLENȚA ADUCE ORDINUL DE PROTECŢIE, prin care instanţa de judecată poate dispune: evacuarea agresorului din locuinţa comună, chiar dacă el este proprietarul; interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite locuri, zone, destinaţii pe care persoana protejată le frecventează periodic; interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima; obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute; încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedintei acestora; obligarea agresorului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie sau recomandarea luării unor măsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img