sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : Medicii au aplicat prima procedura de tromboliza in cazul unui pacient cu accident vascular cerebral

Distribuie:

Publicat:

 

O batrana in varsta de 77 de ani, din comuna Tanacu, judetul Vaslui, a fost pacienta unei premieri medicale la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, dupa ce medicii au realizat prima procedura de tromboliza in cazul unui accident vascular cerebral (AVC).

 

Femeia a suferit un atac cerebral iar medicii au procedat la distrugerea unui cheag de sange format la nivelul creierului, printr-o interventie intravenoasa cu medicamente speciale. La nici 24 de ore de la interventie, pacienta a inceput sa se recupereze.

 

Medicii vasluieni atrag atentia asupra faptului ca, pentru a fi putea salvati si pentru a beneficia de aceasta procedura, este foarte important ca pacientii sa ajunga in maximum trei ore de la instalarea deficitului motor.

Tromboliza este o sansa pe care o au pacientii pentru a recupera integral sau partial deficitul motor. In functie de marimea cheagului de sange se pot obtine ameliorari partiale mai rapide. Ea vine la pachet cu riscuri si complicatii, unul dintre acestea fiind hemoragia cerebrala care atrage cu sine un prognostic rezervat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img