joi, 28 martie, 2024

Update : Fata de 15 ani adusă în comă de la Vaslui a murit într-un spital din Iaşi

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:

 

Adolescenta în vârstă de 15 ani care a fost transferată marţi de la Vaslui la Iaşi, cu suspiciune de meningită meningococică, a murit. Fata a fugit de acasa in urma cu o saptamana, iar politistii au gasit-o la subsolul unui bloc. Fata a fost dusa intr-un centru social alaturi de alti copii, iar acolo a inceput sa se simta rau. Zece dintre copiii de la centru au ajuns la Boli Infectioase pentru tratament profilactic.

Adolescenta locuia impreuna cu mama ei. In urma cu o saptamana femeia si minora s-au certat, iar fata a fugit de acasa. A fost gasita dupa doua zile in subsolul unui bloc din Vaslui de politistii locali. Ea a fost internata intr-un centru social in care se afla mai multi copii, inclusiv un bebelus. Ieri fata a ajuns la spitalul din Vaslui, acuzand dureri in zona rinichilor. A fost internata si supusa mai multor investigatii medicale. Analizele de laborator au indicat o usoara infectie in corp, iar medicii i-au prescris tratament cu antibiotic. In aceasta dimineata fata a intrat in coma si a fost transferata la un spital din Iasi.

La Spitalul de Urgenta Vaslui s-au luat masuri pentru dezinfectarea saloanelor de la Sectia de Pediatrie, iar cei aproape 20 de copii internati aici au primit tratament profilactic. Alti zece copii care se aflau in centrul social in care a ajuns fata au fost dusi la spital pentru tratament, dar si polistii care au gasit-o si cadrelele medicale care au intrat in contact cu pacienta.

O adolescenta in varsta de 15 ani de la un centru social al Directiei pentru Protectia Copilului din Vaslui a ajuns la spital in stare grava, cu suspiciune de meningita. Fata a intrat in coma si a fost transferata la un spital de boli infectioase din Iasi.

Este alerta la Spitalul de Urgenta din Vaslui dupa ce o minora de la Adopostul de noapte si zi din oras, a intrat in coma, fiind suspecta de meningita. Fata a ajuns la unitatate medicala cu ambulanta, luni dupa amiaza. Acuza dureri in zona rinichilor si urina des. A fost internata si supusa mai multor investigatii medicale. Analizele de laborator au indicat o usoara infectie in corp, iar medicii i-au prescris tratament cu antibiotice. Marti dimineata in jurul orei 5, fata a devenit agitata, iar pe corp i-a aparut o eruptie specifica meningitei. Au fost anuntati medicii de la Boli Infectioase din Iasi, iar acestia au aprobat tranferul afolescentei catre ei. Inainte de a pleca spre Iasi, fata a intrat in coma si a fost intubata de medicii de la ATI din Vaslui. La Spitalul de Urgenta s-au luat masuri pentru dezinfectarea saloanelor de la Sectia de Pediatrie, a fost anuntata Directia de Sanatate Publica si Ministerul Sanatatii. Fata suspecta de meningita se afla in salon cu alte doua adolescente in varsta de 17 ani. Acestea au fost trnaferate la Spitalul Vechi la Boli Infectioase unde primes tratament profilactic.

 

O nouă suspiciune de meningită meningococică!

O adolescentă de 15 ani din Vaslui a fost transferată în stare gravă la un spital din Iași. Fata a ajuns cu întârziere în grija medicilor din cauza ca ambulanța care o transporta s-a defectat pe traseu.

 

Adolescenta provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului și a fost adusă la spital ieri dupa amiaza. Ea a fost internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, in aceasta dimineata, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Ambulanta s-a defectat pe drum, iar pacienta a fost preluată dupa mai multe minute de o autospecială din Iaşi. Starea ei este in continuare foarte grava, iar medicii ieseni i-au descoperit si o afectiune la plamani.

 

La Spitalul de Urgenta din Vaslui s-au luat masuri pentru dezinfectarea saloanelor de la Sectia de Pediatrie. Fata suspecta de meningita se afla in salon cu alte doua adolescente in varsta de 17 ani. Acestea au fost trnaferate la Boli Infectioase unde primesc tratament profilactic.

Este alertă la nivelul României, după un alt caz de meningita al unei eleve din Botoşani. Fata a fost diagnosticata la puţin timp de la întoarcerea în ţară din Italia. Tânăra are 18 ani, aceeași vârstă ca eleva din Bucuresti care, în doar 8 ore, a fost răpusă de o formă a bolii cu o evoluție fulminantă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img