sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : OAZA DE LINIȘTE SI DE FRUMOS IN CEL MAI SĂRAC JUDET DIN ȚARA

Distribuie:

Publicat:

Centrul Medico-Social Băceşti , câți dintre dumneavoastră știu de existenta lui?

Acesta a apărut in 1855 când doi fraţi, cu origine nobila, Mihăiţă şi Lascăr Mihalache, au înfiinţat în târgul Băceştiului un complex medical de care au beneficiat oamenii de aici .

După transformările datorate vremii si istoriei care a trecut peste el,în anul 2001 a fost creat centrul Medico-Social Băceşti, aflat în subordinea Consiliului Judeţean. Unitatea a fost înființată cu scopul de trata cazurile sociale deosebite îndeosebi bătrâni bolnavi şi singuri dar şi bolnavi cronici din judeţ. Pare greu de crezut dar un singur om , cu aportul șefilor de la Consiliul Județean Vaslui, a rămas la conducerea acestui centru. Nu a fost schimbat pentru ca Ion Brișacaru( directorul instituției) este exemplul proverbului “ că omul sfințește locul”.

S-a aplecat cu responsabilitate si iubire fată de lucrul bine făcut astfel încât , la aceasta ora, județul Vaslui se poate mândri cu o minune! Instituția dispune de 100 de paturi care sunt împărțite în mod egal între bunici și bolnavii cronici. Curățenie, ospitalitate și respect pentru banul public- acestea ar fi cuvintele care caracterizează raiul de la Băcești.

Dotări de ultimă generaţie, construirea unui corp nou al centrului au fost făcute în cadrul unui proiect european şi au adus un plus de modernitate şi civilizaţie aşezmântului. Unitatea dispune pe lângă multe altele de cabinet de fiziterapie sau balneologie şi de o sală de recuperare în care lucrează un specialist în domeniu. Bunicii au parte de terapie ocupationala: au o grădina de legume și o livada din care își culeg recolta și pe care le îngrijesc.

Se întâmplă și lucruri frumoase în județul în care se vorbește mereu de sărăcie, violuri și alte lucruri negative. Și totuși, oamenii pot face minuni atunci când iubirea, respectul și profesionalismul fac casă bună.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img