marți, 19 martie, 2024

VASLUI: PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE INFRACTIUNI ECONOMICE

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, efectueaza 36 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arges, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iasi, Ialomita, Bacau, Vaslui, Arad si Valcea si in municipul Bucuresti la locuintele unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de evaziune fiscala si spalare a banilor.

La data de 18 octombrie a.c., politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.G.P.R. si sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, efectueaza 36 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane si sediile unor societati comerciale din judetele Arges, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iasi, Ialomita, Bacau, Vaslui, Arad si Valcea si din municipul Bucuresti.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor in domeniul constructiilor.

Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2012 – 2015, cei vizati, in calitate de administratori ai unor societati comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de marfuri de la furnizori. Acestia din urma, pentru a justifica livrarile efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achizitii de la societati comerciale de tip fantoma.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Arges pentru audieri.

La actiunea participa politisti de investigare a criminalitatii economice din judetele Arges, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iasi, Ialomita, Bacau, Vaslui, Arad si Valcea si din municipul Bucuresti si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Arges.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img