vineri, 29 martie, 2024

Vaslui : Perchezitii la un post de politie si domiciliul unui politist . Agentul ar fi luat mita si ar fi accesat sistemul informatic

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 6 noiembrie, ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.)  – Biroul Teritorial Vaslui, au pus in executare 3 mandate de perchezitie domiciliara la sediul unui post de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, la domiciliul unui agent de politie din cadrul acestei institutii, precum si la o persoana fara calitate speciala.

Dosarul penal a fost inregistrat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, ca urmare a unei sesizari din oficiu din luna aprilie 2019, a ofiterilor de politie judiciara din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de luare de mita de catre politist, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice.

Ca urmare a perchezitiilor desfasurate, in baza probatoriului administrat in cauza de ofiterii de politie judiciara din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmaririi penale si ulterior punerea in miscare a actiunii penale fata de agentul de politie, retinandu-se comiterea infractiunilor de luare de mita, doua infractiuni de santaj, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice.

In fapt, in anul 2019, in contextul organizarii unor actiuni politienesti, agentul de politie a pretins si primit o suma de bani de la un agent economic care a facut obiectul verificarilor.

Totodata, in perioada 2017 – 2018, politistul a accesat fara drept sisteme informatice protejate prin parole, transferand date si informatii confidentiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la santajarea a doua parti vatamate in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale.

In cauza, procurorul de caz a dispus retinerea inculpatului pe o perioada de 24 de ore, urmand ca, astazi, acesta sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventiva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img