marți, 16 aprilie, 2024

VASLUI: Peste 100 de copii participa la Cupa “Podul Inalt” la sah

Distribuie:

Publicat:

La Vaslui a debutat unul dintre cele mai puternice turnee de sah din tara. Este vorba despre Cupa “Podul Inalt”, competitie organizata de Palatul copiilor Vaslui, gratie unui proiect aprobat de Ministerul Educatiei. Concursul se bucura de o larga participare. Peste 100 de sahisti de la Palatele copiilor din Suceava, Arad, Botosani, Buzau, Iasi, Constanta, Piatra Neamt, Bacau si Vaslui sunt in concurs.

”Este un concurs foarte bun, cu o participare numeroasa. Organizarea este excelenta, iar concurentii sunt dintre cei mai buni. Palatul copiilor Vaslui are un echipaj foarte bine pregatit la sah. I-am avut in concurs la Arad, unde au demonstrat ca au potential. Am simtit pe pielea noastra cat sunt de puternici”, a declarat Mitica Cozma, profesor Palatul copiilor Arad.

Competitia are caracter international, la Vaslui fiind prezenti sahisti din Grecia si Ungaria.

”Avem parte de o participare numeroasa. Probabil ca experienta acumulata de la celelalte editii a fost ca un ecou, atragand foarte multi participanti din tara. Nici eu nu ma asteptam la o asemenea participare, mai ales ca este organizat in cursul saptamanii. Dar e vacanta, iar copiii sunt dornici de asemenea activitati. Avem sustinerea Palatului copiilor Vaslui, dar si a Primariei, oferind conditii deosebite. Multumim si gazdelor de la Silver Mall, care ne-au pus la dispozitie o locatie generoasa pentru desfasurarea concursului”, a spus Constantin Grosu, organizatorul turneului.

Turneul se bucura de prezenta Flaviei Sida, din Arad, campioana mondiala la varsta de 7 ani. Ea a castigat in acest an proba de blitz.

”Ma bucur ca sunt la acest concurs. Este unul puternic, insa nu am emotii asa de mari ca la Campionatul Mondial. Sper sa las o impresie buna”, a spus Flavia Sida, campioana mondiala la sah scolar.

In cadrul turneului va fi lansat si ultimul numar al revistei “Regine si regi”, care cuprinde materialele a 28 de autori, cadre didactice din judetul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img