News Flash:

Vaslui: Peste 2.300 de familii, executate silit dupa ce au incasat ilegal ajutorul social

8 Decembrie 2015
2092 Vizualizari | 1 Comentarii
Potrivit mediafax.ro,peste 2.300 de familii din judetul Vaslui sunt executate silit de Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala, dupa ce au incasat ilegal alocatia de sustine a familiei, venitul minim garantat sau alocatia de stat, in conditiile in care nu si-au declarat, printre altele, masini sau depozite din banci.

 Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui a trecut la executarea silita a 2.319 familii din judet care, in ultimii ani, au primit ilegal de la stat diverse sume de bani dupa ce nu si-au declarat toate veniturile, proprietatile si bunurile detinute, cum ar fi autoturisme, sau chiar depozitele din banca.

Suma totala pe care o are de recuperat institutia se ridica la aproape 750.000 de lei, mai bine de jumatate din suma fiind imputata unui numar de 916 vasluieni care au incasat fara drept venitul minim garantat.

"Toate aceste nereguli au fost constatate in urma controalelor incrucisate efectuate intre bazele de date ale Finantelor Publice, Casei Judetene de Pensii, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura. Este vorba despre venituri nedeclarate de catre beneficiarii de venit minim garantat sau de alocatie de sustinere a familiei, de depozite in banci, de bunuri care conduc la incetarea dreptului banesc, cum ar fi autoturisme, si chiar de modificarea componentei familiei. Avem instituite popriri inclusiv pentru alocatia de stat pentru copii, pentru cei care au plecat din tara si nu au solicitat suspendarea sau incetarea acestui drept”, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepelita.

 Cel mai mare debit la AJPIS Vaslui este al unui barbat de 56 de ani, din Husi, care a incasat ilegal ajutor pentru incalzirea locuintei, in suma de 8.793 de lei.

sursa:mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Oportunitate!  | #3979
Câștigă bani muncind acasă! O activitate simplă (desfășurată la calculator) îți poate aduce până la 300 euro, lunar. Ai nevoie de conexiune la internet și cunoștințe minime de lucru cu fișiere pdf și word. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 35 queries | Mysql time :0.034971 (s)