News Flash:

Vaslui:Peste 300 de persoane cer alocatii europene

29 August 2015
1692 Vizualizari | 1 Comentarii
Vasluienii care lucreaza in strainatate solicita tot mai des alocatii comunitare. In acest an practice numarul cererilor este mai mare ca niciodata. Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui a inregistrat in ultimele luni peste 300 de solicitari privind completarea formularelor europene pentru alocatiile comunitare. Vasluienii care lucreaza legal in strainatate se inghesuie sa depuna actele pentru a primi in tara respectiva alocatiile pentru copii, avand in vedere ca acasa alocatia este de numai 84 de lei, iar in unele tari europene depaseste 100-150 de euro. Sorin Prepelita, director executiv al AJPIS, ne-a declarat: “In ultimii ani, am inregistrat un aflux din partea vasluienilor plecati la munca in strainatate in ceea ce priveste alocatiile europene. Cei care lucreaza cu contracte de munca in una dintre tarile UE pot opta sa primeasca acolo alocatiile copiilor, renuntand la cea din tara. Pana la aceasta data, avem inregistrate peste 300 de solicitari. Intr-un top al tarilor de unde vin cererile, pe primul loc se situeaza Italia, apoi Spania, Austria si Marea Britanie”. Din totalul formularelor primite, 108 sunt din Italia, 55 din Austria, 54 din Germania, 13 din Belgia, 7 din Danemarca, 5 din Marea Britania etc.

Atunci cand ambii parinti lucreaza in strainatate, alocatia din tara de origine este sistata si ramane in vigoare doar prestatia sociala din locul de rezidenta. Alocatia este sistata si in situatia in care un parinte ramane in tara dar nu munceste, prestatia fiind platita doar parintelui care este angajat in unul din statele europene.

vasluienii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Petrica  | #3234
Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email: stan.petrica@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1037 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013379 (s)