luni, 18 martie, 2024

VASLUI: Povestea profesoarei Simona Ilies care a pus Tanacu pe harta rugby-ului romanesc – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Pasiunea pentru sport de naste de la cele mai fragede varste. Freamatul tribune, spectacolul de la firul ierbii, neinteles pe alocuri, dorinta arzatoare de a vedea echipele favorite ii marcheaza destinul profesoarei Simona Ilies. Ajunsa la o scoala din mediul rural, dascalul vasluian nu a intrat in monotonia cotidiana si a dorit sa scoata in evidenta comuna Tanacu si prin lucruri frumoase. De trei ani, aceasta construieste caramida cu caramida un grup, care sa iubeasca sportul. Si nu unul oricare, ci rugby-ul, ceva neobisnuit pentru mediul rural. Asa se face ca sportul cu balonul oval a devenit o a doua religie in scoala, cucerind lauri la nivel judetean, fiind unica institutie de invatamant din rural in clasamentul olimpiadei sportive scolare, dupa scolile sportive care pregatesc elevi pentru sportul de performanta.
“Avem o asociatie sportiva, intitulata Vointa, cu care incercam sa obtinem rezultate. Am reusit la Tanacu sa dezvolt acest sport, iar acum copiii nu pierd nicio posibilitate sa se bucure de momentele unice de a pipai mingea ovala. E cel mai frumos lucru”, a spus profeosara Simona Ilies.
In week-endul trecut, Vointa Tanacu a participat la Olimpiada Sportului Scolar la rugby-tag, etapa judeteana. Copiii profesoarei Ilies au fost la inaltime, devenind campioni judeteni. La ciclul primar, echipa din Tanacu a trecut de Scoala “Alexandra Nechita” Vaslui si Scoala “Alex.Ioan Cuza” Vaslui.
La ciclul gimnazial au participat cinci echipe, Vointa Tanacu fiind cea mai buna. Pe locul secund a fost Scoala “Alexandra Nechita”, podiumul fiind incheiat de Scoala “Alex.Ioan Cuza” Vaslui. La competitie au mai participat Scoala Solesti si Scoala “Mihai Eminescu” Vaslui.
AS “Vointa” Tanacu participa si la alte intreceri, sub sigla Federatiei Romane de Rugby, fiind angrenata in Campionatul Regional de minirugby, Under 8 si Under 10.
„La Under 10 suntem pe locul 3, dupa CSS Barlad si RC Pascani, fiind disputate pana acum patru etape. La Under 8 participam in premiera si suntem pe locul doi, la distanta foarte mica de CSS Barlad. Am format o echipa feminina, de 12-14 ani, cu care intentionam sa participa in campionat, la Suceava”, a mai spus Simona Ilies.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img