marți, 19 martie, 2024

VASLUI: Primele cuvinte ale copilului lovit de o autoutilitara. Soferul care s-a urcat pe trotuar nu are niciun regret, iata ce posteaza pe facebook

Distribuie:

Publicat:

Andrei Dediu, baiatul in varsta de zece ani care a fost spulberat de o autoutilitara in timp ce se intorcea de la scoala, a trecut de prima operatie. Baiatul este constient, stie ce i s-a intamplat si se roaga sa se faca bine. Medicii i-au scos splina, i-au oprit hemoragia interna si incearca acum sa il puna pe picioare. Copilul mai are si alte organe afectate si din aceasta cauza medicii il tin la terapie intensiva. “Mergeam pe trotuar, am auzit o bubuitura si apoi ceva puternic care m-a lovit” au fost primele cuvinte ale luo Andrei. Colegii sai de clasa au mers la biserica sa se roage pentru el, lucru pe care l-au facut si profesorii, dar si parintii elevilor. Dorel Simion, soferul in varsta de 40 de ani care l-a spulberat pe copil, nu pare sa aiba vreo remuscare. Inconstientul circula cu viteza si nu este pentru prima data cand se crede regele soselelor. La numai cateva ore de la producerea accidentului, Dorel Simion a postat pe pagina lui de facbook un material denigrator la adresa politistilor. Nu isi cere scuze, nu ii pare rau, nu pare ca are de gand sa se linisteasca. 
Va reamintim ca Andrei Dediu a ajuns în stare critică la spital, miercuri după-amiază, după ce a fost lovit, pe un trotuar din municipiul Vaslui, de un microbuz al cărui şofer a tras dreapta de volan pentru a evita impactul cu o altă maşină aflată în faţa sa. Băiatul venea de la școală și mergea liniștit pe trotuar când duba care circula cu viteză l-a lovit și l-a târât câțiva metri. Copilul urla de durere, iar trecatorii se uitau îngroziți. Un om al străzii s-a încumetat și l-a scos de sub autoutilitară
Potrivit primelor informaţii oferite de poliţiştii vasluieni, accidentul s-a petrecut într-o intersecţie de pe bulevardul Ştefan cel Mare, în apropiere de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce şoferul unui microbuz, un bărbat de 40 de ani, a ajuns cu maşina pe trotuar şi l-a lovit pe copilul de nouă ani. Ulterior, autovehiculul a ieşit de pe trotuar şi s-a oprit pe marginea unui canal.
”În urma primelor cercetări, s-a stabilit că şoferul de 40 de ani, pentru a evita coliziunea cu un autoturism aflat în faţa sa şi condus de o femeie de 56 de ani care intenţiona să efectueze virajul la stânga, a virat brusc spre dreapta, pătrunzând pe trotuar. Poliţiştii vor stabili în urma anchetei care dintre cei doi conducători auto se face vinovat de producerea accidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.
Băiatul a fost transportat în stare critică la spital, fiind supus unor intervenţii chirurgicale.
 
Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img