marți, 19 martie, 2024

VASLUI: Sambata debuteaza Saptamana Europeana a Sportului

Distribuie:

Publicat:

Dupa succesul remarcabil al primelor doua editii, cand la cele peste 7.000 de activitati organizate in Uniunea Europeana si alte cinci tari de pe continent au participat mai bine de cinci milioane de persoane, Comisia Europeana a decis continuarea derularii proiectului “Saptamana Europeana a Sportului” (SES) in perioada 23-30 septembrie 2017.

Programarea amplei actiuni la nivel continental, aflata sub semnul practicarii activitatilor fizice/sportive in comunitati a tinut seama si de unele propuneri venite din partea coordonatorilor nationali, una dintre acestea fiind facuta de Federatia Romana Sportul pentru Toti (FRST), care a cerut apropierea datei de desfasurare a SES de inceperea anului scolar in mai multe tari europene. In acest fel, scopul principal al Saptamanii Europene a Sportului, atragerea spre practicarea activitatilor fizice-sportive a cat mai multor cetateni, este, pe de o parte, mai usor de atins, iar pe de alta parte, tine seama si de o realitate destul de raspandita in societatea moderna – “concurenta” altor preocupari de timp liber in randul copiilor si tinerilor.

In ceea ce priveste Romania, ca si anul trecut, coordonator national este tot FRST, in stransa si continua actiune comuna cu Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), co-finantator al proiectului.

Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Vaslui, coordonatoarea SES in judetul nostru, in parteneriat cu Primaria municipiului Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugina”, Palatul Copiilor si Directia Judeteana de Sport si Tineret, va organiza derularea activitatilor pe sase zone/centre, avand coordonatori si voluntari care vor asigura buna desfasurare a evenimentelor .

Datorita impactului favorabil al SES 2016, la editia a III-a si-au manifestat dorinta de participare un numar mai mare de educatori, invatatori si profesori, impreuna cu elevii lor. In judetul Vaslui se vor organiza stafete, parcursuri aplicative si dans (Vaslui, Berezeni, Husi, Negresti, Barlad, Falciu), curse de biciclete si role (Vaslui, Husi, Negresti, Barlad), competitii de tenis de masa (Vaslui, Negresti, Barlad), arte martiale (Negresti, Barlad), cros (Vaslui, Berezeni, Husi, Negresti, Barlad, Falciu), handbal (Vaslui, Berezeni, Negresti, Barlad), fotbal (Vaslui, Berezeni, Negresti, Barlad, Falciu), baschet (Vaslui, Negresti, Barlad), volei (Vaslui), gimnastica aerobica (Vaslui, Husi) si karting (Vaslui, Barlad).

Spatiile de desfasurare a activitatilor/concursurilor, sonorizarea, acolo unde este cazul, si materialele sportive necesare vor fi puse gratuit la dispozitia participantilor de catre unitatile de invatamant si primariile localitatilor respective.

Se anticipeaza participarea unui numar de peste 3.000 de prescolari, elevi din clasele pregatitoare, I-IV, V-VIII, IX-XII si a aproximativ 250 de voluntari.

”Scopul Saptamanii Europene a Sportului este promovarea sportului si activitatii fizice in Europa si se adreseaza tuturor cetatenilor, indiferent de varsta, mediu social sau nivel de pregatire fizica. Saptamana va inspira cetatenii de toate varstele  sa fie #BeActive intr-un mod constant si va crea oportunitati in viata de zi cu zi pentru cresterea activitatii fizice, va inspira evenimente creative si atractive”, a declarat Elena-Anusca Doglan, presedintele FRST Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img