vineri, 26 aprilie, 2024

Vaslui: “Scoala din valiza”, proiect promitator pentru copiii din mediul rural

Distribuie:

Publicat:

Mai bine de 6.000 de elevi si profesori din mediul rural sunt beneficiarii proiectului "Scoala din Valiza", derulat de Fundatia Vodafone Romania si desfasurat de Fundatia World Vision Romania.
La nivelul intregii tari, in zece scoli se demareaza proiectul care incurajeaza atat elevii, cat si profesorii, sa isi dezvolte abilitatile digitale.

In judetul Vaslui, momentan se pot bucura de acest privilegiu elevii si profesorii  Scoalii Gimnaziale "Mihai David" din C2 General Negresti, ScoaliiGimnaziale  "Nicolae Ciubotaru" din Vulturesti si Scoalii Gimnaziale Nr. 1 din Parpanita.

Proiectul consta intr-o platforma de e-learning (www.scoaladinvaliza.ro) si o valiza mobila dotata cu echipamente de tehnologie – "Instant Classroom".

Valiza cuprinde cate un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un video-proiector, un sistem audio, o solutie incorporata de incarcare a echipamentelor, un router wi-fi incorporat si un modem 4G. Cu ajutorul tehnologiei, profesorii predau lectii interactive la toate materiile.

Conform unui studiu realizat de World Economic Forum, desi robotii si automatizarea ar putea duce la disparitia a circa 75 de milioane de locuri de munca in urmatorii cinci ani, noua diviziune a muncii intre oameni, roboti si algoritmi ar putea crea 133 de milioane de alte noi joburi.

Programul Scoala din valiza, derulat prin parteneriatul cu Fundatia World Vision Romania, se desfasoara in perioada mai 2018 – august 2020 si beneficiaza de o finantare de peste 420.000 de euro din partea Fundatiei Vodafone Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img