joi, 28 martie, 2024

Vaslui : Se suplimenteaza dozele de vaccin antigripal

Distribuie:

Publicat:

 

Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, a cerut Ministerului Sanatatii sa suplimenteze dozele de vaccin cu 2.772. Reprezentantii DSP Vaslui au fost informati ca vor primi 900 de doze pentru intreg judetul, insa nu se stie data cand acestea vor ajunge.

 

Medicamentul nu se mai gaseste nici in farmacii, nici in depozitele de unde acestea se aprovizioneaza, iar la cabinetele medicale dozele s-au epuizat.

 

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit la medicul de familie.

 

De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos cu o alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

Numarul total al deceselor din cauza virusului gripal de tip A a ajuns la 93.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img