vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, a condus astazi, 16 februarie 2017, sedinta ordinara a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, la care a participat si subprefectul Mircea GOLOGAN.

In cadrul ȋntȃlnirii, care a avut loc ȋn Sala “Alexandru Ioan Cuza” de la Institutia Prefectului – Judetul Vaslui, s-a analizat activitatea organizatiilor de pensionari din judetul Vaslui pe anul 2016.

In prima parte a sedintei, Ioan Stamate, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice (CJPV) Vaslui, a prezentat principalele activitati pe care le-a derulat pe parcursul anului trecut. Acesta a tinut sa evidentieze buna colaborare cu Institutia Prefectului si interesul crescut din partea autoritatilor locale in solutionarea unor cerinte ale persoanelor in varsta.

”In anul 2016 nu au fost probleme de finantare privind medicamentele compensate si gratuite, obtinerea de proteze, analize medicale si imagistica medicala. S-a imbunatatit finantarea unor servicii stomatologice, iar fondurile alocate ingrijirilor la domiciliu au fost in crestere fata de alti ani. La nivelul judetului Vaslui functioneaza un sistem corect integrat de protectie si asistenta sociala pentru persoanele in varsta vulnerabile”, a precizat Ioan Stamate, presedintele CJPV Vaslui.

Prefectul judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, a declarat ca Institutia Prefectului se va implica in acest an in rezolvarea unor cerinte ale persoanelor varstnice, cum ar fi cele legate de prezenta medicilor de familie in comunele vasluiene, tinand cont de faptul ca inca mai sunt zone neacoperite cu medici de familie.

Reprezentantii organizatiilor de pensionari au atras atentia si cu privire la transportul local si interurban, care nu functioneaza corect, solicitand, totodata, sprijin pentru infiintarea de cluburi ale pensionarilor in toate comunele vasluiene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img