marți, 19 martie, 2024

Vaslui : Sef de post de politie isi ameninta sotia cu cutitul, iar pe fiica o strangea de gat

Distribuie:

Publicat:

 

Mihai Arustei, seful de post de politie din comuna vasluiana Ciocani este judecat pentru violenta in familie.

 

In plin proces de divort cu sotia sa, politistul este cercetat intr-un dosar de violente in familie si amenintare, dupa ce si-a amenintat sotia cu cutitul, iar pe fiica sa a strans-o de gat.

 

Femeile au cerut un ordin de restrictie impotriva politistului si astfel acestuia i s-a cerut sa predea arma si sa tina distanta de casa lui, locul de al sotiei si unitatea de invatamant a fiicei. Imediat dupa insa i se retrage obligatia de a preda arma, deoarece sotia nu a cerut acest lucru.

Dosarul penal pentru violenta domestica a fost clasat odata cu retragerea plangerii, pe rolul Judecatoriei Barlad ramanand astfel doar actiunea de divort.

Violenta barbatului a venit ca urmare a introducerii de catre sotie a actiunii de divort. Desi in fata judecatorilor politistul neaga acuzatile aduse, acesta nu i-a convins pe magistratii care au emis ordinul de protectie pentru cele doua femei sub motivatia : "

Din probe rezulta faptul ca integritatea fizica si psihică a intimatelor victime este afectată de comportamentul agresiv al intimatului agresor, acestea se afla intr-o stare de pericol iminent generat de comportamentul paratului care, pe fondul unor probleme familiale, exercita asupra acestora acte de violenta fizica, verbala si psihica.

Cu privire la intinderea in timp a acestui ordin, instanta apreciaza, fata de natura evenimentelor, atitudinea paratului, ca o perioada de 3 luni este suficienta si necesara pentru a se realiza corijarea atitudinii acestuia si pentru ca acesta sa inteleaga gravitatea faptelor sale si importanta existentei unui climat de liniste in cadrul societatii, precum si faptul ca integritatea fizica si psihica a fiecarui om trebuie respectata si protejata".

Si la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui s-a deschis o ancheta interna de pe urma careia vor fi dispuse masurile legale in consecinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img