vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui : Serviciul de Ambulanta Judetean “hartuit” de apeluri false

Distribuie:

Publicat:

 

Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui (SAJ) este hartuit de zecile de apeluri 112 la care unii oameni suna doar pentru a-si rezolva problemele personale.

 

Apelurile catre SAJ sunt de rasul plansul gandindu-ne doar la faptul ca oameni cu reale probleme de sanatate isi pot pierde viata in timp ce putinele ambulante sunt la urgentele false.

 

O familie din Feresti a sunat la 112 pentru a anunta ca o femeie gravida cu gemeni naste acasa si are nevoie urgenta de o ambulanta. Parintii si copilul in varsta de 14 ani au inceput sa planga, ba chiar sa imita scancetele unui nou nascut. Ambulanta s-a deplasat de urgenta la caz, ba mai mult a solicitat si o masina de deszapezit caci drumul era impracticabil.

 

Ajunsi la fata locului, medicii ambulantieri au observat cu stupoare ca barbatul sunase pentru ca avea nevoie sa ajunga la Vaslui, insa nu putea ca drumul era inzapezit.

 

O femeie insarcinata in cateva luni, doar pentru ca voia sa scape de prasit la camp, a sunat la 112 si a spus ca naste. Ajunsi la fata locului, medicii de pe ambulanta au constatat ca aceasta nu avea nici un fel de urgenta.

 

Un alt barbat din satul Duda a sunat si el la ambulanta sub pretext ca ii este rau si nu se poate tine pe picioare. Ajuns la spital cu ambulanta, barbatul a sarit de pe targa medicilor si a marturisit singur ca avea nevoie sa ajunga la Husi ca sa prinda microbuzul de Bucuresti.

 

Astea sunt doar cateva dintre situatiile stanjenitoare prin care trec mai mereu ambulantierii vasluieni, insa sub nici o forma nu pot refuza deplasarile.

 

Dintr-o medie de 150 de apeluri pe zi catre SAJ Vaslui, 5% nu necesita urgente.

Cei care insa se joaca sunand la 112 risca amenzi de pana la 500 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img