marți, 19 martie, 2024

Vaslui : Soferul unui microbuz scolar prins beat la volan

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului Rutier Vaslui au depistat, vineri, un barbat aflat in timpul serviciului, care conducea un microbuz scolar pe raza comunei Stefan cel Mare, desi se afla sub influenta alcoolului, au informat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ).

Acestia au precizat ca, la momentul opririi, in microbuzul scolar nu se mai aflau elevi.

‘In aceasta dimineata (vineri – n.r.), politisti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vaslui, in timp ce actionau pe raza comunei Stefan cel Mare, au oprit pentru control un microbuz scolar. Conducatorul auto, un barbat in varsta de 49 de ani, din comuna Stefan cel Mare, se afla in timpul serviciului, iar in urma testarii alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional. Totodata, i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioada de 90 de zile’, se arata intr-un comunicat de presa remis de IPJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, in vederea asigurarii climatului de siguranta publica in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant pre-universitar, s-au desfasurat activitati de instruire a conducatorilor de autovehicule special destinate transportului de elevi si a responsabililor din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale. Dupa incheierea acestor activitati, politistii rutieri, in baza planului de masuri, au efectuat verificari in trafic ale acestei categorii de conducatori auto, precum si ale autovehiculelor folosite.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img