vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: Stop violentei impotriva copiilor ! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Peste 3000 de copii si 600 de parinti, informati cu privire la fenomenul de violenta asupra copiilor.

In Sala Mare a Consiliului Judetean Vaslui, elevii din Consiliile Consultative ale Copiilor World Vision Romania si cadrele didactice partenere au prezentat autoritatilor judetene rezultatele cele mai ample campanii de informare cu privire la violenta asupra copiilor, organizata de World Vision Romania in judetul Vaslui. Prezenti la intalnire au fost Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean si reprezentanti ai Directiei Generale de Protectie a Copilului Vaslui.

Activitatile din cadrul campaniei de informare ce s-a desfasurat de la inceputul anului in cele 13 comunitati partenere au fost coordonate atat de elevii care fac parte din Consiliile Consultative ale Copiilor World Vision Romania cat si de cadre didactice impreuna cu specialistii pe protectia copilului din cadrul Fundatiei.

Astfel, peste 1200 de elevi din 13 comunitati rurale din judetul nostru au fost informati cu privire la violenta asupra copiilor de colegii lor din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision Romania care, in cadrul intalnirii  au explicat cum anume au gandit sesiunile de informare, cu ce provocari s-au confruntat si care sunt planurile lor de viitor.

”Ne-am dori ca profesorii sa sprijine mai mult activitatile pe care noi elevii le propunem, intrucat contributia lor este deosebit de important. Am considera deosebit de important ca in fiecare scoala sa fie prezent un psiholog scolar care sa consilieze acei elevi care au fost victime ale violentei in scoala, precum si agresorii. Dirigintii claselor, impreuna cu psihologii scolari ar putea sa invite parintii copiilor cu un comportament problema la scoala, pentru discutii si consiliere. Consideram ca o colaborare mai eficienta intre toate institutiile prezente in sala, nu ar aduce decat beneficii asupra copiilor si a comunitatilor in general”, a spus Denisa, (13 ani) reprezentanta a Consiliului Consultativ al Copiilor din comuna Todiresti.

”Apelul vostru de a fi sprijiniti este foarte important deoarece trebuie sa vedem fenomenul cat mai in profunzime si sa le spunem la toti care sunt dimensiunile acestui fenomen si care este pericolul general. Trebuie sa constientizam si sa luam atitudine dar probabil ca nu este chiar sufficient. Trebuie sa intervina toata lumea, parinti membrii ai societatii si institutii”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

In paralel cu activitatile organizate de elevii din CCC World Vision, aproape 3000 de copii cu varste pana la 3 ani si parintii lor, prescolari si elevi din clasele I-VIII din Todiresti, Dumesti, Rafaila, Ivanesti, Zapodeni, Laza si Poienesti au participat la activitati interactive, organizate in unitatile de invatamant de specialistii World Vision impreuna cu cadrele didatice, activitati in cadrul carora au fost informati despre amploarea fenomenului de violenta asupra copiilor, consecintele sale, dreptul la protectie impotriva oricarei forme de abuz, neglijare, violenta si exploatare dar si despre cum se pot implica in viitor in prevenirea acestora.

”Fundatia World Vision prin aceasta campanie ne-a dorit pe noi ca parteneri in demersul lor. Nu stim cat inteleg parintii din ceea ce facem, nu stim daca generatia de parinti care inca crede ca bataia este rupta din rai isi reconsider convingerile, nu stim daca au inteles ca trebuie sa spunem stop violentei dar putem spera ca elevul de astazi, devenit adult va imbratisa alte metode de educare a propriilor copii”, a spus Ana –  Maria Lefter, profesor Scoala cu cls. I – VIII, comuna Dumesti, judetul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img