luni, 18 martie, 2024

Vaslui: Un agent de poliție a refuzat mita oferită de un conducător auto

Distribuie:

Publicat:

  În data de 19.06.2018, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vaslui, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea unui polițist suma de 300 lei, cu scopul ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

În fapt, un agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta o concentrație de alcool pur în aerul expirat de 0,58 mg/l, motiv pentru care a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Vaslui pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După recoltarea primei probe, în drum spre sediul poliției, bărbatul a încercat în  repetate rânduri să-i ofere agentului de poliție rutieră sume de bani pentru a nu-i  întocmi dosar penal. Deși a fost refuzat de polițist, acesta a aruncat pe bancheta autospecialei suma de 300 lei, pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, moment în care agentul de poliție a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.

Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img