joi, 28 martie, 2024

Vaslui : Un primar a publicat pe Facebook lista cu persoanele aflate in izolare

Distribuie:

Publicat:

Primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob, a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel cu persoanele aflate in izolare, cerand populatiei sprijin pentru identificarea tuturor cetatenilor intorsi din strainatate.

Postarea edilului a starnit reactii din partea unor cetateni, care au sustinut ca prin publicarea listei se incalca legea privind protectia datelor cu caracter personal.

"Tabel nominal cu persoanele aflate in autoizolare in comuna Perieni. Pentru a monitoriza aceasta situatie, va rugam sa ne sesizati daca mai sunt persoane care sunt venite recent din afara tarii", este mesajul care insoteste fotografia cu lista postata de primar.

Prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan, a declarat, pentru AGERPRES, ca institutia abilitata sa analizeze situatia si sa ia eventuale masuri este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, care poate fi sesizata sau se poate autosesiza in acest caz.

Dupa cum se arata in documentul publicat de primar, in comunei Perieni sunt izolate la domiciliu un numar de 62 de persoane. Lista contine numele cetatenilor intorsi din strainatate, data la care au intrat in izolare la domiciliu si cea la care le expira aceasta perioada, fara a cuprinde ai codurile numerice personale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img