vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Zeci de balcoane pot cadea la prima furtuna

Distribuie:

Publicat:

Peste 50 de balcoane pot cadea la prima vijelie, numai in judetul Vaslui. Sunt concluziile unor verificari ale autoritatilor, care atrag atentia ca responsabilitatea consolidarii este a proprietarilor apartamentelor.

Pericolul paindeste la tot pasul in diferite zone din orase. Din 100 de blocuri verificate de primariu, aproape jumatate au probleme. Peste 50 de balcoane pot cadea la prima vijelie. Proprietarii au termen un an de zile sa le consolideze.

„Fatadele, balcoanele si toate facilitatile ce tin de aceasta proprietate reprezinta o proprietate privata. Nici macar reabilitarea termica nu compenseaza masurile de consolidare”, spun autoritatile.

Constructorii spun ca pentru consolidarea unui balcon este nevoie de autorizare de la primarie si de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care sa tina cont mai ales de structura imobilului.

„Asociatiile de proprietari ar trebui sa se constituie in cei care aplica pentru intrarea in legalitate a acestor constructii”, spune Dragos Mocanu, inginer constructor.

Locatarii cer in schimb mai putina birocratie.

„Eu am mai multe balcoane pe care le-am facut. Mai grav este ca, chiar daca vrei sa faci, te lovesti de o mie si una de autorizatii. Noi suntem proprietari numai pe hairtie”, spune un vasluian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img