luni, 18 martie, 2024

Vasluian arestat pe Aeroportul Iasi . Vezi detalii -VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate Galaţi și ai Direcției Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat un bărbat care încerca să urce la bordul unui avion echipamente de skimming, pentru a le transporta în Lima – Peru.

          În cauză, au fost efectuate și 5 percheziții, în urma cărora au fost ridicate echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi fraudării cărţilor de credit.

La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi și ai Direcției Operaţiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au organizat o acțiune pentru depistarea unui bărbat, de 36 de ani, din județul Vaslui, bănuit de infracțiuni informatice.

Acesta a fost surprins pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se pregătea să se îmbarce pe o cursă aeriană cu destinaţia intermediară Madrid – Spania, urmărind să ajungă în Lima – Peru. Asupra acestuia şi în bagajul de cală au fost găsite echipamente de skimming, precum camere video miniaturale destinate capturării codurilor PIN, dar şi alte ansambluri electronice pentru compromiterea ATM-urilor.

În aceeași zi, pentru documentarea întregii activități infracționale, au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare în municipiile Galaţi, Iaşi şi Vaslui.

În urma acestora au fost ridicate și alte echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi fraudării cărţilor de credit, sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice.

De asemenea, au fost ridicate carduri bancare fraudate, pe care ar fi fost înscrise datele unor instrumente de plată electronică  emise de instituţii bancare rezidente în Franţa, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Japonia şi Israel.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie- noiembrie a.c., bărbatul din Vaslui, împreună cu un alt bărbat, de 41 de ani, din Galați, ar fi importat, deţinut şi utilizat dispozitive hardware, specifice falsificării instrumentelor de plată electronică.

Cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Galaţi,  care au dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

La acţiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Iaşi și Vaslui, precum și din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați.

De asemenea, la activitate au participat și polițiști de frontieră.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img