vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluian arestat preventiv pentru tentativa la infractiunea de talharie

Distribuie:

Publicat:

Politistii au retinut pentru 24 ore, un tanar de 18 ani, banuit de comiterea tentativei la infractiunea de talharie. Pe numele acestuia,  instanta a emis mandat de arestare preventiva.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 2 Vaslui au efectuat cercetari intr-un dosar de cercetare penala intocmit in urma unei sesizari primite de la o femeie din comuna Feresti. In noaptea de 01/02 martie a.c., un vecin a intrat in locuinta femeii, i-a cerut bani si a lovit-o.

Politistii au identificat persoana banuita de comiterea faptei ca fiind S. Gabriel, de 18 ani, din comuna Feresti.

Din cercetari s-a stabilit faptul ca, in noaptea respectiva, tanarul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a patruns fara drept intr-o anexa a locuintei femeii, insa a fost surprins de aceasta. Tanarul a lovit femeia si i-a cerut bani, insa a fost refuzat, fapt pentru care a parasit imobilul.  

Politistii au probat activitatea infractionala a tanarului si l-au retinut pentru o perioada de 24 ore. Ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, respectiv Judecatoria Vaslui cu propunerea de arestare preventiva. Instanta a admis propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui si a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 zile pentru savarsirea tentativei la infractiunea de talharie.

Pentru ca este mai usor sa previi decat sa combati, va recomandam cateva masuri simple dar eficace care, in primul rand sa-l determine pe infractor sa
renunte sa atenteze la proprietatea dumneavoastra si, in al doilea rand, daca incearca sa va sparga locuinta, aceasta activitate sa nu fie o reusita:
Sistemele de siguranta performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplacute.
Cand va aflati in locuinta, tineti permanent usa inchisa cu cheia deoarece hotii profita de aceasta neatentie si sustrag din hol genti sau obiecte de imbracaminte.
Nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti.
Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau solicita cumpararea unor produse, evitati-le! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img