luni, 18 martie, 2024

Vasluianca Mirela Lavric si-a demonstrat nevinovatia – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Vasluianca Mirela Lavric a ratat prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza unei erori WADA, care acum explica printr-o adresa oficiala ca nu se face vinovata de incalcarea reglementarilor anti-doping. Atleta pregatita de Viorica Pintilie este insarcinata, insa este decisa sa obtina biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Multipla medaliata la Mondiale si Europene la nivel de juniori si tineret, eleva antrenoarei Viorica Pintilie a aflat vestea suspendarii temporare din sportul de performanta, dupa Campionatul Mondial indoor de seniori de la Portland, competitie la care Mirela luase bronz cu stafeta de 4×400 m, alaturi de Bianca Razor, Adelina Pastor si Andrea Miklos.

Atleta a demarat in scurt timp procedurile prin avocatii sai, iar pe 13 aprilie, Agentia Mondiala Antidoping a anuntat ca este permisa prezenta unei cantitati mai mici de un microgram de meldonium in esantioanele recoltate sportivilor la controalele efectuate inainte de 1 martie 2016.

Lasata sa concureze, Mirela Lavric a ales sa faca apel si sa-si caute dreptatea. Astfel, la finalul lunii noiembrie, WADA informa Agentia Nationala Anti-Doping ca Mirela Lavric si-a demonstrat nevinovatia, iar perioada de suspendare a fost eliminata.

”A durat foarte mult, dar bine ca s-a rezolvat pana la urma. Mirela a fost si este curata. Dar a pierdut o Olimpiada si acum nimic nu se mai poate schimba. Credeti ca ea ar fi plecat la Mondialul din Portland daca ar fi luat ceva? A trecut cu bine sute de controale anti-doping de urina, de sange. Un singur om pierde cel mai mult: sportivul. Mai multe nu am ce sa spun”, a declarat Viorica Pintilie, antrenoarea sportivei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img