marți, 16 aprilie, 2024

Vasluiencele sunt chemate sa intre in politica. Vezi cine face afirmatia

Distribuie:

Publicat:

Joi, 27 august, la ora 17:00, la sediul PNL Vaslui s-a desfasurat o conferinta de presa sustinuta de doamna deputat Andreea Paul, vicelider al Grupului PNL din Camera Deputatilor, prim-vicepresedinte PNL si domnul senator Dan Marian, copresedinte PNL Vaslui. De asemenea, doamna Andreea Paul este secretar al Comisiei pentru buget, finante si banci si membru al Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati, ambele din Camera Deputatilor. 

 Andreea Paul: Avem modele de femei curajoase, “pioniere” in diferite domenii, chiar pionere mondiale.
“Femeile reprezinta mai mult de jumatate, 52% din populatia Romaniei, dar numai 20% dintre ministrii sau consilierii prezidentiali sunt femei, doar 12% dintre parlamentari (66 doamne) sau dintre membrii consiliului de administratie al BNR. Asta inseamna doua doamne din 10 consilieri prezidentiali, 4 doamne din 21 de ministri, 66 de doamne parlamentar sau o doamna din 9 la CA in BNR. Prezenta masculina de 80-90% nu are nicio legatura cu competenta, ci cu inertia institutionala lipsita de curaj in numirile publice. Concluzia e simpla: Traseul de la cratita la functii publice este mult mai anevoios decat de la carciuma. Desi nu mai exista domeniu in care femeile sa nu exceleze profesional. Avem modele de femei curajoase, “pioniere” in diferite domenii, chiar pionere mondiale.
Sarmiza Bilcescu e prima romanca avocat, prima femeie din Europa care a obtinut licenta in drept la Universitatea din Paris si prima femeie din lume cu un doctorat in drept.
Elisa Leonida Zamfirescu este prima femeie inginer din lume.
Virginia Andreescu Haret este prima femeie din lume care a ajuns la gradul de arhitect inspector general.
Sofia Ionescu-Ogrezeanu este prima femeie din lume medic neurochirur.
Cecilia Cutescu-Storck este prima femeie pictor muralist din Romania si prima femeie profesor universitar in invatamantul superior de arta din Europa etc.
Astazi mai mult de jumatate din absolventii din invatamant superior sunt femei.
Avem nevoie mai mult ca oricand de persoane publice scolite si dedicate, oneste, curajoase. Chem femeile sa se implice in viata politica. Chem vasluiencele sa se implice in alegerile locale care bat la usa. Avem doar 5 doamne primar din 86 de localitati in prezent. Asta inseamna mai putin de 6% femei leader in administratiile publice locale din Vaslui.
Doamnelor din Vaslui, aveti harul de a da viata, stiti si cum sa aveti grija de calitatea vietii. Implicati-va! Aveti curajul sa va asumati competitia politica si conducerea locala. Nu-i mai lasati pe altii mai slab pregatiti decat dvs sa va conduca.
Asa creste cu cap un oras si o comunitate. Cu mai multe femei, cu mai putina politichie, cu mult mediu privat si cu existenta unei comunitati profesionale. ” declara Andreea Paul
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img