joi, 25 aprilie, 2024

Vasluieni sărbătoriți în cadrul campaniei ”O viață cat un centenar!” FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, prefectul Eduard-Andrei POPICA a ținut să le felicite pe Elena Balan, din satul Târzii, comuna Oltenești, Elena Stănescu, din satul Bereasa, comuna Dănești, și Profira Baciu, din satul Butucăria, comuna Zăpodeni, născute în 1918, anul Marii Uniri.

Întâlnirea a fost emoționantă, cu atât mai mult cu cât, alături de cele trei vasluience, care au împlinit un secol de viață, se aflau și rude ale acestora. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-au oferit acestora câte o scrisoare de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, însoțit de un tricolor și o insignă cu inscripția ”România 100”. 

De asemenea, sărbătoritele au primit câte un tort aniversar, inscripționat cu sigla Anului Centenar, și un buchet de flori.
”Persoanele pe care le onorăm azi împlinesc anul acesta, cea mai frumoasă vârstă: vârsta Marii Uniri. Sunteți născute odată cu România și ne mândrim cu asemenea persoane, care sunt un exemplu pentru noi. Vă felicităm din tot sufletul”, a spus Eduard-Andrei POPICA.

Alături de prefectul județului, pe cele trei bătrâne le-au felicitat și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, comisarul-șef Gabriel Panțiru, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, colonelul Gheorghiță Păvăloaia, comisarul-șef al Vasile Cernat, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, col. Gheorghe Blagoci, fiind prezenți și purtătorii de cuvânt ai IPJ Vaslui, IJJ Vaslui, Poliției de Frontieră Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, respectiv Instituției Prefectului Vaslui.

Cea de a patra persoană, Maria Lucan, din municipiul Huși, a fost aniversată la locuința personală, nefiind transportabilă.

Subprefectul Mircea GOLOGAN a ținut să o felicite personal, alături de șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne. 

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei ”O viață cât un Centenar” a Ministerului Afacerilor Interne, care aduce în atenție românii care împlinesc în anul 2018 un veac de viață.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img