News Flash:

Vasluienii care au ramas pe drumuri din cauza creditelor in franci elvetieni

4 Septembrie 2015
1597 Vizualizari | 1 Comentarii
Vasluianul Ionut Vicol a contractat in 2007 un credit in valoare de 44.600 de franci elvetieni pentru a-si cumpara o locuinta. Si-a achitat ratele la timp pana in 2010.

Apoi, din pricina dificultatilor financiare prin care a trecut, nu a achitat doua rate, in valoare de aproximativ 400 de euro. Pentru aceasta suma restanta a fost executat silit, iar casa, vanduta.

„Omul a ramas pe drumuri cu doi copii. Am facut demersuri in instanta insa, in Romania, e un lux sa apelezi la justitie. Ni s-au solicitat cautiune si taxa de timbru in valoare de peste 7.000 de lei. Contestatia la executare nu s-a judecat inca. Casa e vanduta. S-a vandut cu 25.000 de euro”, a precizat avocatul barbatului.

Omul nu doar ca a ramas fara un acoperis deasupra capului, are poprire pe salariu, iar banca i-a blocat inclusiv alocatia copiilor si va trebui sa achite si diferenta neacoperita de pretul locuintei scoase la licitatie.

„Am scos de la banca 44.600 de franci si am achitat rate trei ani. Acum, azi, am de platit in total 49.000 de franci. Cei 25.000 de euro cu cat s-a vandut casa nu acopera creditul, asa ca o sa lucrez toata viata sa platesc la banca”, a spus barbatul.

Si Cristina Sofrone a luat in 2007 un credit ipotecar de  de peste 100.000 de franci. A venit valul taierilor salariale peste bugetari si femeia a vut de suferit. Mai mult sotul femeii a ramas fara loc de munca.  S-a milogit la banca sa obtina o pasuire, nu a reusit. Apartamentul sau inca nu s-a vandut, dar este scos, pentru a treia oara, la licitatie.

„Nu am solicitat vreun credit in franci. Cei de la banca au fost cei care m-au convins ca pot lua o suma mai mare, ca dobanda e mai mica. Am platit la inceput 1.400 de lei rata, dar am ajuns la 2.400 de lei. Am dus acte la banca ca sotia a fost data afara, ca mie mi s-a redus salariul, dar nu au vrut sa auda. Am amanetat tot ce am avut, mi s-a pus poprire pe salariu, rata a ajuns la 3.000 de lei. Am luat 102.000 de franci, am platit trei ani rata, mi-au luat din salariu si acum am o datorie de 109.000 franci”, a declarat femeia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Adi  | #3330
Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: montidolf_23@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029842 (s)