joi, 18 aprilie, 2024

Vasluienii nu vor sa lucreze in sistemul medical. Spitalele sunt intr-o mare lipsa de personal

Distribuie:

Publicat:

Se pare ca nimic nu functioneaza in parametri normali in judetul Vaslui. Unitatile medicale vasluiene duc o mare lipsa de persoanal, atat de medici, cat si de asistente sau infirmiere. Acest lucru face ca volumul de munca al actualului personal din sanatatea vasluiana sa se dubleze sau chiar sa se tripleze.

In municipiul Barlad, situatia este extrem de delicata . Toti rezidentii care au castigat posturi in unitatea medicala barladeana ”Elena Beldiman”, prefera sa plece in strainatate sau in orasele mai mari.

La cel mai nou si modern spital din judetul Vaslui, in speta, SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA VASLUI, dintr-un numar de 1641 de posturi, doar 1.068 sunt ocupate, iar din cei 213 de medici care ar trebui sa isi desfasoare activitatea, sunt doar 140. „Sunt cateva specialitati unde deficitul este mare si volumul de munca pe sectii este imens. Avem mare nevoie de medici anestezisti, de ginecologi, de diabetologi, dar, din pacate, la concursuri nu se prezinta nimeni. Am scos recent la concurs doua posturi de medici ATI si nu s-a inscris nimeni”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

La Spitalul Municipal”Dimitrie Castroian” Husi, aceleasi probleme, aceeasi situatie. Criza de personal se adanceste. În timp ce medicii tineri parasesc spitalul pentru a lucra in orase mai mari sau in afara tarii, la concursurile organizate periodic de spital nu se prezinta nimeni, dupa cum sustine managerul Lucia Rotaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img