vineri, 29 martie, 2024

Vasluienii par sa fie amatori de pariuri sportive, dar este acesta un lucru rau?

Distribuie:

Publicat:

Saracia din judetul Vaslui este adusa in discutie de multi dintre cei care fac referire la oamenii si la viata de aici. Iar aceasta stare, impreuna cu vesnica dorinta a romanului de a se imbogati cu usurinta, i-ar putea face pe vasluieni sa isi puna destul de multe sperante in jocurile de noroc. Din pacate, stim cu totii in ce fel sunt privite acestea de catre majoritatea conationalilor nostri. Cu toate acestea, specialistii afirma cu destul de multa incredere ca jocurile de noroc nu sunt atat de nocive pe cat se crede, in special cele la care se joaca de cele mai multe ori sume mici.

Pe langa loto, care ramane, orice ar fi, jocul de noroc preferat al romanilor, vasluienii par sa fie iubitori si de pariuri, cele doua jocuri avand in comun destul de multe caracteristici. Asadar, inainte sa incepem sa ii acuzam pe cei care joaca la pariuri sportive, ar fi mai bine sa vedem daca ele sunt, cu adevarat, chiar atat de periculoase precum se spune in multe medii.

Pariurile pot avea si consecinte negative, dar doar in cazul in care se abuzeaza de ele

Asa cum spuneam si la inceput, dorinta celor care joaca de a se imbogati rapid si usor reprezinta un pericol, si mai putin actiunea in sine de a juca la pariuri. Pana la urma, nu toti cei care au intrat vreodata intr-o casa de pariuri au devenit si dependenti, ci doar o mica parte dintre acestia. Persoanele care joaca insa regulat, aproape zilnic, pierd foarte des si continua sa parieze chiar si atunci cand nu mai au cu ce (apeland astfel la imprumuturi pe care nu au cum sa le returneze) au o problema, dar acest tipar nu se aplica in cazul tuturor pariorilor.

Chiar comunitatile celor care sunt fanii pariurilor sportive, asa cum este PariuriX.com, atrag atentia asupra acestei problematici si ofera sfaturi in legatura cu modul in care ar trebui sa procedeze cei care joaca. Acestia afirma ca jucatorii ar trebui sa se indrepte catre niste strategii mai bune si nu sa astepte  “minuni”  si imbogatire rapida. Cu alte cuvinte, este mai indicat, daca joci, sa pariezi putini bani pe bilete cu cote mici (si mereu din ce ai castigat inainte, am putea adauga noi), decat sa pariezi tot putin, dar pe niste bilete cu cote imense, dar aproape imposibil de realizat. In acest mod, sansele de a castiga cresc considerabil si din sume se pot aduna castiguri mai mari.

Cand jucatorii mai sunt si atenti sa nu exagereze si sa nu parieze, atunci acestia lupta activ impotriva oricarei probleme si sansele de a deveni dependent scad, dar astfel de comportante trebuie sa fie pastrate pentru un timp cat mai indelungat.

Unde joaca romanii si, implicit, si locuitorii judetului

Acum ca am vazut ca pariurile sportive nu sunt sperietoarea pe care toata lumea o crede a fi, sa vedem si unde si in ce fel joaca cei care o fac, pentru ca noii veniti sa stie care sunt cele mai bune variante pentru ei si cum se joaca pentru a se minimiza pierderile si maximiza castigurile.

Din acest punct de vedere, jucatorii au de ales intre cele doua mari medii pentru jocuri, offline si online. Offline inseamna sa mergi la agentiile stradale, sa depui bilete si, in cazul in care castigi, sa te intorci pentru a incasa banii pe care ii meriti. Aceasta este varianta clasica si preferata inca de majoritatea romanilor, pentru ca obiceiurile vechi dispar greu, dar si pentru ca, pana de curand, agentiile de pe strada nu au avut rival. Chiar si in Vaslui, daca strabati orasul, vei vedea cateva zeci de case de pariuri, fiecare cartier si strada importanta avand cateva. Insa, cum vremurile se mai schimba, agentiile online au intrat si ele puternic pe piata. Daca in 2013 undeva in jur a 30 % dintre jucatori le preferau pe acestea, acum procentele s-au egalizat si numarul jucatorilor online creste in continuare.

De ce s-a intamplat asta?

In primul rand, pentru ca agentiile online au devenit legale si licentiate in Romania, au site-uri traduse si foarte usor accesibile (de pe computer, tableta sau telefon). Apoi, nici nu trebuie sa iesi din casa, castigurile intrand direct pe card si astfel nu vei avea nesansa sa intalnesti persoane “dubioase” care stau de multe ori pe langa casele de pariuri din cartiere). Dar si ofertele agentiilor online au ceva de a face cu popularizarea lor din ultima vreme.

Cel mai important aspect in cazul caselor de pariuri online este ca sporturile oferite sunt mai variate, dar si numarul competitiilor creste considerabil. In plus, exista sansa de a paria live, in timp ce urmaresti desfasurarea unui anumit meci, de multe ori acestea fiind oferite chiar direct pe consola, adica pe site-ul agentiei.

In plus, multi pariori sunt atrasi de bonus pariuri online pe care casele il ofera atunci cand iti deschizi cont la ei. Acesta este, de regula, jumatate din suma depusa ca un pariu fara risc (daca nu il castigi primesti banii inapoi). Insa anumite comunitati de pariuri ofera chiar mai mult decat atat, bonusul crescand daca iti faci cont printr-un link oferit de ele. In sistem sunt incluse mai multe case online, printre care Unibet, Netbet, Sportingbet sau 888sport (nu in mod intamplator, acestea sunt si cele mai bune agentii din Romania).

In final, trebuie spus ca fiecare alege daca joaca sau nu si unde joaca. Esential insa este ca persoanele care pariaza sa fie foarte atente si sa faca asta intr-un mod responsabil si fara pericole. Pariurile, ca niciun joc de noroc de altfel, nu reprezinta o cale catre imbogatire, cei care cred asta avand mai mari sanse sa ajunga intr-o situatie nu foarte buna. Pe de alta parte, jucatul cu responsabilitate, cel care se trage din pasiunea pentru sport, nu are cum sa faca rau. Cat despre locul ideal pentru a juca, noi am spune ca agentiile online prezinta mai multe avantaje, dar alegerea ramane exclusiv la latitudinea jucatorilor, pentru ca ei sunt implicati in mod direct.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img