News Flash:

Vasluienii s-au alaturat campaniei 'Let's Do It, Romania!'

24 Septembrie 2016
3791 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai mare miscare sociala din Romania, cu peste 1.100.000 de voluntari implicati in sase ani de activitate, i-a adunat pe toti, astazi, 24 septembrie, pentru a face curatenie in toata tara.

Deviza campaniei, este aceea de a avea o tara cu deseuri zero si acest lucru nu se poate fara pasiune, incredere, impicare si respect pentru natura.

In intreg judetul Vaslui s-au mobilizat sute de voluntari, care au reusit sa stranga sute, chiar mii de saci de deseuri, si datele cresc si la aceasta ora.

Startul s-a dat la ora 9.00 dimineata.

Elevi din cadrul Scolii Gimnaziale ''Mihail Sadoveanu'' din Husi, Scoala Gimnaziala NR.2, Scoala Gimnaziala Nr.3 dar si din alte scoli, au plecat de dimineata, optimisti sa stranga gunoaiele, cu speranta ca ii vor sensibiliza pe cetateni sa vina sa participe, ori macar sa pastreze curatenia.

Serviciul de Salubrizare al Municipiului Husi le-a pus la dispozitie saci menajeri si manusi, pentru a le usura munca.

Alaturi de huseni, si cetateni ai localitatilor, Epureni, Duda Epureni si Valea Grecului au colectat deseurile. Copiii, coordonati de cadre didactice, parinti ai acestora dar si oamenii care sunt asistati social, au contribuit cu totii la curatenia localitatilor lor.

Ei spun ca si-au atins scopul, ca mediul inconjurator este mai curat si ca, isi doresc, ca semenii lor sa constientizeze ca este vitala mentinerea lui.


Si la Vetrisoaia, la indemnul primarului Corneliu Stanga, care a muncit cot la cot cu ei, peste o suta de voluntari s-au alaturat evenimentului.

Sub deviza ''Inca se mai poate intampla ceva bun in Romania'', ei s-au mobilizat  si, pret de cinci ore au strans pet-uri si gunoaie.

Primarul Corneliu Stanga, multumit de cum a decurs campania, isi doreste ca anul urmator sa fie si mai multi participanti.

Voluntarii si-au dat intalnire in Vaslui, in parcarea de la Sala Sporturilor, in Husi, in Piata Tricolorului, in Barlad in parcarea Teatrului ''Victor Ion Popa'', in fata Primariei Negresti si in parcul central din Murgeni.
Si-au propus sa faca din nou curatenie in intreg judetul, intr-o singura zi.

Proiectul de ecologizare ''Let’s Do It, Romania!'' s-a desfasurat pe tot cuprinsul judetului Vaslui, la initiativa Asociatiei ''Urma'', din Poienesti. Asociatia vasluiana este reprezentantul organizatorului national ''Let’s Do It, Romania!'' si prin aceasta miscare si-a propus sa contribuie la responsabilizarea cetatenilor judetului fata de problemele de mediu si dezvoltare durabila.

Asociatia a stabilit centrele de unde au putut fi ridicate materialele oferite voluntarilor pentru buna desfasurare a actiunii (saci de colectare si manusi), dar si punctele intermediare pentru depozitarea deseurilor stranse pe data de 24 septembrie.

Pproiectul national ''Let’s Do It, Romania!'' este sustinut de Cancelaria Prim-Ministrului Romaniei, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, precum si de Garda Nationala de Mediu.

Galerie Foto

14408103_1183099165046714_176085341_o
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1077 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013800 (s)