vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluienii solicita ajutoare de urgenta

Distribuie:

Publicat:

Zeci de vasluieni aflati in situatii disperate au solicitat ajutoare de urgenta de la stat. Potrivit directorului Agentiei de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepelita, tot mai multi sunt cei care, aflati in situatii de viata extreme, depun cereri pentru a primi ajutor de urgenta.

„Sunt zeci de persoane din judet care depun cereri pentru ajutor de urgenta. Avem in prezent si cateva cereri nesolutionate si avem trimise la Bucuresti peste 20 de  dosare care urmeaza sa fie aprobate. De asemenea, mai avem alte cateva zeci de  cereri in evaluare, unde urmeaza sa efectuam anchete sociale. Cei care depun astfel de solicitari sunt  persoane din familii care se afla in situatii de saracie extrema, care au conditii foarte, foarte dificile,  persoane care au copii grav bolnavi si au nevoie de interventii chirurgicale sau tratamente in strainatate. Sunt si cazuri cand persoanele solicita ajutor de urgenta pentru ca le-a ars casa”, ne-a declarat Prepelita.

Suma minima pe care o vor primi de la stat cei aflati in nevoi este de 1.000 de lei, iar cea maxima, care se acorda in cazul persoanelor care sufera de boli rare sau care au nevoie de interventii chirurgicale extrem de costisitoare care nu se pot efectua in tara, este de 6.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img