marți, 19 martie, 2024

Vasluienii sufoca Serviciul de Ambulanta! Avertisment pentru cardiaci!

Distribuie:

Publicat:

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a inregistrat in ultimele ore o crestere a numarului de solicitari venite din partea persoanelor cu afectiuni cardiace. Potrivit managerului SAJ Vaslui, persoanele cu diverse afectiuni medicale fac parte din categoria celor vulnerabili in caz de canicula.

„Din fericire nu predomina cazurile de persoane cazute in strada din cauza caldurii, dar am remarcat o crestere a apelurilor venite din partea persoanelor cunoscute cu patologie cardiaca si care s-au simtit rau, cel mai probabil din cauza temperaturilor ridicate”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

 La ultimul val de canicula au fost inregsitrate zeci de cazuri de persoane cazute in stada din cauza temperaturilor ridicate. Au fost sI 11 decese. In municipiul Vaslui au fost amenajate cinci puncte de distribuire a apei potabile, iar cei care cei care au nevoie de ingrijiri medicale pot merge la Centrul Medico Social „Buna Vestire”, Centrul „Alexandra Nechita” din Gara si Centrul de zi pentru persoanele de varsta a treia din zona Calugareni.Totodata, au fost amplasate corturi pentru monitorizarea starii de sanatate a populatiei in mai multe zone intens circulate din oras. Pentru ca interventiile in cazul unor persoane afectate de canicula sa fie prompte si incidentele nedorite sa fie evitate, in toate statiile din judet au fost trimise informari cu privire la modul in care echipajele medicale trebuie sa actioneze in perioada caniculara. La nivelul SAJ Vaslui a fost luata, totodata, masura sistarii activitatii pe compartimentul transport, activitatea axandu-se pe urgentele medicale, pentru a exista suficiente resurse in cazul in care va fi nevoie de interventii la unele persoane afectate de temperaturile ridicate

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img