joi, 28 martie, 2024

Vești bune pentru conducătorii auto- A fost depus un proiect important

Distribuie:

Publicat:

Vești uriașe pentru conducătorii auto! Cei care își lasa masina la reparat  și solicită asigurătorilor RCA o mașină de schimb pe durata cât propriul vehicul se află la service, vor trebui să primească mijlocul de transport cerut în cel mult o zi. 

Această prevedere se regăsește într-o propunere legislativă depusă la Senat. Conform textului, șoferii vor primi rapid o mașină ce o va înlocui pe cea avariată, adică în cel mult o zi lucrătoare de la data depunerii solicitării.

În plus, mașina de schimb trebuie să fie din clasa din care face parte autoturismul avariat sau, și mai bine, dintr-o clasă superioară acesteia. În prezent, legislația privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto stabilește că asigurătorul RCA trebuie să acorde despăgubiri în bani, printre altele, și pentru înlocuirea temporară a mașinii avariate, dar nu și mașină de schimb.

Ora de manoperă

Totodată, documentul prevede limitarea valorii orei de manopera pe care o pot folosi service-urile atunci când cheltuielile de reparație sunt acoperite de un asigurător RCA. Mai exact, cuantumul unei ore de manoperă nu va putea depăși un preț de referință, ce va fi stabilit anual de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul Național de Statistică.

Inițiatorii sunt de părere că această limitare a valorii orei de manoperă este necesară, deoarece, atunci când vine vorba despre reparațiile făcute pe RCA, service-urile obișnuiesc să folosească valori mari ale orei de manoperă, ceea ce duce, de fapt, la o majorare a prețului polițelor RCA, scrie dcbusiness.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img