marți, 16 aprilie, 2024

Vești importante pentru acești romani! Se va schimba varsta de pensionare

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui proiect de lege, vârsta de pensionare va crește pentru o categorie de români.

Cei ce vor ieși mai târziu la pensie, mai exact, la 67 de ani, potrivit actului normativ, sunt medicii.Este vorba despre o iniţiativă a Senatului de modificare a Legii privind reforma în sănătate, susţinută şi de deputatul brăilean, Vasile Varga.

Proiectul urmează să meargă în Camera Deputaților, care este for ocazional, de Senat fiind deja adoptat.

Cei ce doresc să se pensioneze la 67 de ani vor fi obligaţi să depună o solicitare la unitatea medicală unde profesează, cu trei luni înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.

„Au existat solicitări atât din partea medicilor de familie, cât şi a medicilor specialişti, pentru prelungirea vârstei de liberă practică. O solicitare legitimă, dacă ţinem seama că una dintre gravele probleme ale sistemului sanitar o reprezintă criză tot mai acută a lipsei de specialişti. Lipsa de medici se resimte inclusiv în oraşele mari, dar devine de-a dreptul dramatică în comunităţile mici, unde se ajunge chiar în situaţia că spitalele să aibă secţii închise din lipsa de specialişti. În aceste condiţii, prelungirea cu doi ani a dreptului de a profesa a medicilor specialişti poate diminua acest fenomen. Mai ales că, în lipsa schemelor complete, asupra personalului există o incarcatură foarte mare, ceea ce duce la diminuarea calităţii actului medical”, arată Vasile Varga.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img