News Flash:

Verdeturile care ne mentin tineri

5 Aprilie 2016
681 Vizualizari | 0 Comentarii
Spanacul, ceapa verde, usturoiul, patrunjelul, salata si, in general, tot ce este de culoare verde nu doar ca este bogat in fier, dar, totodata, contine si antioxidanti care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la prevenirea cancerului. in plus, aceste verdeturi contin si calciu, magneziu si potasiu, luteina si quercitina, aceste din urma substante fiind, la randul lor, antioxidanti puternici.

Vitaminele A si C. in primul rand. Prima se gaseste si in morcovi, dovlecei, broccoli, rosii, varza, pepene galbe, caise, mere, pe langa verdeturi, in timp ce a doua, in portocale si lamai, mai ales. Vitamina E este un antioxidant care se gaseste din plin in legumele cu frunze verzi, precum si in ulei, nuci si seminte. Seleniul este prezent mai ales in usturoi, dar si in pesti si crustacee, cereale, oua sau carne, noteaza adevarul.ro.

Banalul patrunjel este considerat cel mai bogat in antioxidanti, dar si o sursa buna de minerale precum potasiu, calciu, fier si magneziu. Planta este o sursa bogata de vitamine antioxidante, inclusiv vitamina A , beta-caroten, vitamina C , vitamina E, zeaxantina, luteina, la care se adauga vitamina K si acid folic. Poate fi consumat in salate sau poate fi el insuti o salata la care putem adauga usturoi, ulei de masline si seminte de susan.

Consumat in stare proaspata sub forma de salata sau sotat, in senvisuri sau sucuri, spanacul isi pastreaza mare parte din nutrienti si antioxidanti. Luteina si zeaxantina impiedica degenerarea maculara  Americanca Jill Fullerton-Smith, autoarea  cartii „Adevarul despre mancare“, (Bloomsbury, 2007) sustine ca anumite studii au mentionat faptul ca si in cazul in care aceasta degenerare maculara a ochilor a intervenit, consumul de spanac  a dus la reducerea simptomelor de boala. Dieta cu spanac trebuie urmata timp de cateva luni.

Usturoiul si ceapa verde. Adauga savoare mancarurilor, dar aduc si reale beneficii sanatatii. Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca este un antibiotic natural care distruge bacteriile, reduce si tensiunea arteriala si colesterolul rau, indeparteaza metalele grele din organism si previne cancerul. Un catel de usturoi contine vitaminele A, B si C, seleniu, iod, potasiu, fier, calciu, zinc si magneziu. Ceapa verde creste imunitatea, iar clorofila pe care o contine ajuta la eliminarea metalelor grele acumulate in organism.

Salata verde este o excelenta sursa de vitamine si minerale printre care vitaminele A, C, B, potasiu, fier si fosfor. Salata verde stimuleaza diureza si ajuta la curatarea colonului. Vitamina K consolideaza tesutul osos.

spanacul ceapa verde usturoiul patrunjelul salata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0820 (s) | 36 queries | Mysql time :0.018162 (s)