marți, 19 martie, 2024

Vesnica problema a vasluienilor-lipsa banilor

Distribuie:

Publicat:

In fiecare an lunile de toamna debuteaza cu o vesnica problema: lipsa banilor. Ramasi fara resurse dupa perioada de concedii din vara si inscrierea copiilor la scoala, vasluienii nu mai au cu ce sa-si plateasca datoriile. Asa se face ca pe la ghiseele prestatorilor de servicii bate vantul

In lipsa banilor, vasluieni aduna facturile, in speranta ca lunile urmatoare vor reusi sa puna deoparte ceva banuti sa le achite. Doar cate un pensionar care se teme de penalitati vine sa isi achite datoriile.

Reprezentantii SC Aquavas SA spun ca se asteptau la o astfel de situatie. La casierie, ghiseele sunt aproape goale.

 „Dupa perioada sarbatorilor si dupa perioada de vara cand sunt concedii gradul de incasare a serviciilor de apa si canalizare a scazut. Vin sa mai plateasca cu precadere persoanele in varsta care sunt mai serioase atunci cand e vorba de datorii. Speram ca dupa aceasta perioada, in lunile octombrie, noiembrie, lumea sa inceapa sa-si achite datoriile si sa intram intr-o normalitate”, spun cei de la Aquavas SA Vaslui.

Pentru a-si recuperat totusi o parte din datorii, reprezentantii societatii au si alte metode pentru a-i determina pe cetateni sa plateasca.

 „Noi facem toate demersurile necesare legale pentru recuperarea acestor datorii, mergand de la notificari, somatii, iar in cel mai nefericit caz, daca situatia o impune actionarea in judecata”, mai affirma reprezentantii furnizorului de apa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img