miercuri, 24 aprilie, 2024

Veste bomba de la parlamentari! Inca 3 zile libere pentru romani

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii au adoptat, in prima sesiune a actualei legislaturi, o serie de legi care au si fost promulgate si prin care au declarat o sarbatoare nationala si au instituit alte trei zile nationale, dar si Ziua Olteniei.

Astfel, din cele 195 de acte normative adoptate in aceasta prima sesiune parlamentara si care au si devenit legi, fiind promulgate, cinci vizeaza declararea sau instituirea unor sarbatori sau zile nationale.

Actul normativ care declara o sarbatoare nationala este Legea privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sarbatoare nationala, acesta fiind initiat de deputatul PMP Eugen Tomac.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea, si 3 legi prin care se instituie 3 zile nationale, astfel: o lege privind instituirea zilei de 25 martie ca Ziua nationala a padurilor, initiata de 9 deputati si senatori PSD, PNL, UNPR, o lege pentru instituirea Zilei nationale de cinstire a martirilor romani din temnitele comuniste, initiata de 34 de deputati PSD, PNL, UNPR, minoritati si neafiliati, si o lege privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti, initiata de 8 deputati si senatori PSD si ALDE.

Tot in aceste prime luni ale mandatului lor, alesii au mai adoptat si o lege privind instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei, initiata de 27 de deputati PSD, PNL, UNPR, minoritati si neafiliati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img