vineri, 29 martie, 2024

VESTE BUNA: Ministerul Finantelor modifica Loteria bonurilor fiscale

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Finantelor va modifica Loteria bonurilor fiscale, astfel incat in locul unei singure valori unice castigatoare, extrase din intervalul 1-999 lei inclusiv, vor fi introduse doua valori castigatoare ale bonului fiscal, aferente intervalelor 1 – 99 lei inclusiv, respectiv 100 – 999 lei inclusiv. Dintre cele 100 de premii posibile, 80 vor fi acordate pentru bonurile din categoria sub 100 de lei, iar restul de 20, pentru 100-999 lei, prevede un proiect al Ministerului Finantelor.

"Se propune ca din numarul maxim de 100 de premii care se poate atribui in prezent, potrivit legii, un numar de maximum 80 de premii sa fie distribuit pentru recompensarea detinatorilor de bonuri fiscale castigatoare din intervalul 1-99 lei, iar un numar de maximum 20 de premii sa fie distribuit pentru recompensarea detinarilor de bonuri fiscale castigatoare din intervalul 100-999 lei. Propunerea are in vedere corelarea numarului de premii care se acorda pe un interval valoric, cu ponderea pe care bonurile fiscale din acel interval o au in totalul bonurilor fiscale emise de operatorii economici din Romania", potrivit proiectului Ministerului Finantelor.

Fondul de premiere alocat extragerii lunare sau ocazionale, stabilit in prezent la 1.000.000 lei, va fi divizat intr-un numar de doua subfonduri, prin aplicarea cotelor procentuale de 80, respectiv 20, la fondul total, cele doua subfonduri fiind destinate platii premiilor aferente bonurilor fiscale castigatoare din intervalele 1-99 lei si respectiv 100-999 lei. O astfel de impartire are in vedere proportionalitatea subfondului de premiere aferent unui interval valoric cu numarul maxim de premii ce pot fi castigate, aferente acelui interval, pastrand valoarea minima a unui premiu la nivelul sumei de 10.000 lei. Valoarea unui premiu se va determina prin impartirea subfondului de premiere aferent intervalului din care face parte bonul fiscal la numarul total de bonuri fiscale castigatoare din acel interval.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img