joi, 28 martie, 2024

Veste buna pentru angajatii din acest domeniu. Vor fi scutiti de plata impozitelor

Distribuie:

Publicat:

Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din activitati de cercetare si dezvoltare aplicativa sau dezvoltare tehnologica ar putea fi scutite de la plata impozitului, a anuntat marti premierul Dacian Ciolos, la inceputul sedintei de Guvern.

“Ne propunem ca persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din activitati de cercetare si dezvoltare aplicativa sau dezvoltare tehnologica sa fie scutite de la plata impozitului pentru aceste venituri. (…) Masura, daca vom decide acest lucru astazi, ar urma sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii august 2016”, a spus Ciolos.

Premierul a mentionat ca, in Romania, se cheltuieste pentru cercetare si dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai putin decat media europeana.

“In aceasta categorie a facilitatilor fiscale cu impact redus sau nesemnificativ asupra bugetului, dar cu impact potential pozitiv asupra economiei (…) ar intra si o propunere pe care o facem de scutire a impozitului pe venit pentru cercetatori sau pentru servicii de cercetare-dezvoltare. In cifre absolute, in Romania, se cheltuieste pentru cercetare si dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai putin decat media europeana”, a explicat Ciolos.

Totodata, prim-ministrul a atras atentia ca sectorul de cercetare-dezvoltare din Romania este inca subdimensionat.

“Dincolo de mana de lucru relativ ieftina pe care Romania a putut sa o ofere in timp, observam ca din ce in ce mai mult sunt solicitati ingineri, specialisti, cercetatori, care vin sa aduca valoare adaugata investitiilor care se fac in Romania in diferite sectoare economice. In acelasi timp, sectorul de cercetare-dezvoltare din tara este inca subdimensionat. De aceea, prin facilitatile pe care le oferim speram sa stimulam atat investitiile unor companii private in cercetare-dezvoltare, cat si interesul din partea tinerilor de a se forma si de a lucra in acest domeniu”, a aratat premierul Ciolos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img