marți, 19 martie, 2024

Veste buna pentru copiii cu probleme la inima

Distribuie:

Publicat:

Implantul va reduce numarul de operatii care sunt efectuate asupra unui copil cu insuficienta mitrala. Dispozitivul in forma de potcoava se pune in jurul bazei valvei pentru a nu permite sangelui sa treaca.

In mod normal, inchiderea bazei valvei necesita interventie chirurgicala pe cord deschis, iar in cazul copiilor care se afla in crestere este o nevoie permanenta de a reface cusatura, scrie descopera.ro, care citeaza Science News. „Nu este neobisnuit pentru un copil sa aiba nevoie de doua sau chiar patru proceduri in plus”, a precizat coautorul studiului Eric Feins, chirurg la Children’s Hospital din Boston si la Harvard Medical School. Numai in SUA, doctorii efectueaza peste 1.000 de astfel de operatii in fiecare an.

Implantul este realizat in centru dintr-un poliester biodegradabil, inconjurat de un material elastic. Acesta din urma este intretesut precum o capcana chinezeasca pentru degete, astfel, atunci cand tesutul valvei creste, acest material se intinde odata cu el. Cu timpul, poliesterul se dizolva, iar tesutul in crestere va continua sa intinda si sa subtieze materialul elastic, asemenea unui elastic de par care este intins.

De asemenea, cercetatorii pot calibra grosimea si nivelul de elasticitate al fiecarui implant in parte, in functie de pacient. „Aceasta este o cu totul noua idee. Nu am vazut nimic asemanator pana acum”, a precizat Gus Vlahakes, chirurg la Massachusetts General Hospital din Boston, care nu a participat la studiu.

Jeff Karp, autorul studiului, si colegii sai, au testat prototipuri ale implantului pe inimile puilor de porc. La 20 de saptamani dupa operatie, implanturile s-au dilatat asa cum se asteptau cercetatorii. „Testele clinice pot incepe in cativa ani”, a precizat Karp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img