marți, 19 martie, 2024

Veste buna pentru persoanele cu deficiente de vorbire si auz

Distribuie:

Publicat:

O aplicatie de invatare a limbajul mimico-gestual, prima de acest gen din Romania, care poate fi utilizata gratuit de persoanele cu deficiente de auz sau vorbire, dar si de oricine vrea sa invete limbajul semnelor a fost lansata, miercuri, la Bucuresti.

Aplicatia denumita „dlmgLSR" poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play. Aceasta contine un dictionar cu descrierea a 6000 de cuvinte. Fiecare cuvant este insotit de un video in care o persoana arata semnul acestuia in limbajul mimico-gestual.

Veste buna pentru persoanele cu deficiente de vorbire si auz: a fost lansata prima aplicatie gratuita din Romania de invatare a limbajului semnelor. Ideea aplicatiei a aparut din nevoia persoanelor cu deficiente de auz de a discuta si a se intelege cu lumea din jur.

„Vedem o nevoie reala, mai ales in viata copiilor cu deficiente de auz, sa-si manifeste emotiile, curiozitatea intelectuala si talentul artistic, dar in limba proprie, cea a semnelor. De aceea am ales sa construim prin aceasta aplicatie o punte de comunicare intre oamenii cu deficiente de auz si vorbire si cei din jurul lor, pentru o implicare mai activa a primilor in viata comunitatii” a spus Rodica Bogdan, manager al proiectului.

Veste buna pentru persoanele cu deficiente de vorbire si auz: a fost lansata prima aplicatie gratuita din Romania de invatare a limbajului semnelor. Aplicatia dlmgLSR a fost testata si promovata in zece scoli speciale din noua judete, iar pentru a putea fi utilizata eficient in activitati, institutiile au fost dotate cu 54 de tablete. Acestea vor fi folosite de peste 400 de persoane cu deficiente, voluntari, dar si cadre didactice.

sursa: Mediafax

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img