marți, 19 martie, 2024

Veste buna pentru romani. Vor avea 4 zile libere. Iata de cand

Distribuie:

Publicat:

Romanii vor mai avea parte de inca o minivacanta de 4 zile pana la sfarsitul anului, prilejuita de sarbatoarea Sfantului Andrei.

Sfantul Andrei 
pica intr-o zi de joi – (30 noiembrie), insa romanii vor sta acasa si vineri, deoarece este 1 DecembrieZiua Nationala a Romaniei, Aceste zile libere sunt legate de weekend, prin urmare romanii se vor bucura din nou de o minivacanta.
Regula se aplica pentru elevi, angajatii de la stat, dar si pentru majoritatea celor din privat.
Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, Ziua Internationala a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.
In Codul Muncii se mai arata ca, prin hotarare a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img