sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Veste BUNA: Programul Rabla pentru Electrocasnice REVINE. Vezi ce conditii trebuie indeplinite

Distribuie:

Publicat:

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) anunta ca de astazi se fac noi inscrieri pentru obtinerea unui voucher in Programul Rabla pentru Electrocasnice. Prin acest program se pot obtine vouchere de pana la 400 de lei pentru un televizor, in schimbul altui aparat vechi. In luna mai, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, anunta ca in aproape 12 ore de la lansarea Programului Rabla 2019 pentru electrocansnice a fost epuizat bugetul de 40 de milioane de lei, fiind acordate peste 120.000 de vouchere.

„Incepand de marti, 18 iunie 2019, sumele aferente voucherelor neutilizate in termenul de valabilitate, precum si diferentele rezultate din modificarea eficientei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasa superioara la o clasa inferioara in cadrul Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) vor deveni disponibile pentru noi inscrieri”, se arata intr-un comunicat AFM.

Inscrierile persoanelor fizice se realizeaza prin intermediul aplicatiei electronice pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/
Finantarea se va acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, dupa cum urmeaza:
200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++;

300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++;
300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++;
400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++;

400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++);
300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++;
400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.
200 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A si A+;
400 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A++ si A+++.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img