vineri, 29 martie, 2024

Veste buna !Se IEFTINESC carburantii

Distribuie:

Publicat:

Carburantii se ieftinesc dupa doua luni de la ieftinirea petrolului. Pretul carburantilor comercializati in cea mai mare retea de benzinarii din tara a scazut, fata de acum doua luni, cu circa 4-5%, in timp ce cotatiile internationale ale petrolul au scazut cu 15%.
In 5 iunie, motorina standard vanduta in statia de pe Soseaua Alexandriei din Bucuresti, cea mai ieftina din Capitala, costa 4.94 lei pe litru. Aceeasi motorina, in acelasi loc, costa la jumatatea lunii august 4.77 de lei/litru. Benzina standard costa, in iunie, 5.03 lei pe litru, iar in august pretul afisat la pompa este de 4.80 lei/litru, potrivit capital.ro.

In perioada amintita, iunie-august, cotatiile titeiului au scazut de la 53 de dolari pe baril la 45 de dolari pe baril, adica cu 15%. Practil, in perioada iunie –august, numai o treime din ieftinirea petrolul s-a vazut in pretul carburantilor, pentru ca benzina si motorina din Romania sunt incarcate de o suita de taxe si accize, care reprezinta intre 53% si 55% din pretul final la pompa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img