marți, 19 martie, 2024

Veste buna! Se schimba o lege cheie care ii vizeaza pe toti romanii

Distribuie:

Publicat:

Veste bună pentru toți românii! Autoritățiile au decis modificarea radicală a  unei legi importante.

Este vorba despre legea sigurărilor obligatorii a locuințelor. Autoritățile au decis ca polița să acopere, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii, şi riscul de furtună. Totul a fost anunţat de Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF, în cadrul evenimentului FIAR.

„Se va introduce riscul de furtună în acoperirea poliţei PAD. De asemenea, se va permite vânzarea poliţelor de către asigurători, intermediari sau PAID. Instrumentarea daunelor va putea fi făcută atât de asigurători, cât şi de PAID”, a explicat Roşu, conform gandul.info. Până acum, instrumentarea daunelor acoperite de poliţele obligatorii pentru locuinţe era efectuată de companiile de asigurare.

Mai mult, Roșu a anunțat că prin intermediul noii legislaţii acţionariatul PAID va fi deschis către orice persoană fizică sau juridică. Va fi ridicat și pragul de deţinere de la 15% la 25%, dar nu mai mult de 30% din capitalul social.

O poliţă emisă de PAID costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialele din care este construită locuinţa şi acoperă daunele în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. La finalul lunii aprilie 2019 PAID avea în portofoliu 1,7 milioane de poliţe. Poliţele obligatorii acoperă pagubele produse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img